Lemvig

Viden, analyse og inspiration

Photo: FlyingOctober

Her samler vi relevante analyser, viden og inspirationsmateriale, der kan give dig indsigt i turismen i vores destination og i Danmark generelt. Siden opdateres løbende med relevante rapporter og materiale.

Hvis du har spørgsmål til materialet her på siden eller er på udkig efter andet materiale så tag endelig fat i os – måske har vi lige det du leder efter eller kan lede dig på vej.

Par i sommerhus
Destination Nordvestkysten

Feriehusejere ved Nordvestkysten

I VisitNordvestkystens geografi udgør feriehusovernatninger over 60 % af alle de registrerede kommercielle overnatninger, svarende til 3.964.127 overnatninger i 2022. Men det er kun knap 30 % af feriehusene, som bliver udlejet gennem bureau. Feriehusejerne, som enten selv benytter huset eller låner det ud, udgør derfor en stor del af den samlede mængde ‘turister’ i området. Her kan du få indblik i hjemmekommunerne for feriehusejerne i henholdsvis Hjørring, Jammerbugt, Thisted og Holstebro Kommuner. Grunddata stammer fra BBR og det anonymiserede data er udleveret af kommunerne til videre analyse i VisitNordvestkysten.

Lønstrup Strand
Destination Nordvestkysten

Overnatningstal og rejseindikatorer

På denne side kan du finde overnatningstal fra 2019 og frem. Overnatningstallene opdateres ca. med 2-3 måneders forsinkelse. På siden kan du også finde et dashbord med en række rejseindikatorer, hvor du kan følge den aktuelle udvikling i turisternes rejselyst og søgeadfærd. Dashboardet opdateres hver 14. dag med den senest tilgængelige data fra de forskellige kilder.

Tversted, Hirtshals, Bindslev, strand, badestrand, natur
FlyingOctober

Gæsteundersøgelse ved Vestkysten 2022

Rapporten giver indsigt i turisternes til fredshed samt hvilke oplevelsestilbud de er ude efter. I den forbindelse er der - modsat traditionelle turistundersøgelser - særligt fokus på gæstetilfredsheden og behovet i ydersæsonerne. Rapporten er udarbejdet for Destination Vadehavskysten, Destination Vesterhavet og Destination Nordvestkysten.

 

Solnedgang-par
Destination Nordvestkysten

Inspirationsmateriale

På denne side kan du finde inspirationsmateriale fra webinarer, kurser og lignende. Du finder bl.a. guide til mersalg, inspirationskatalog om digital forretningsudvikling, Digitalt vedligehold af kunderelationer, info om pakkerejser og rejsegarantifonden, prissætning og meget andet. 

Surfing i Klitmøller
VisitNordvestkysten

Status fra markeder

Status på de 5 markeder - Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien. 

Tolne Camping - nøgle udlevering
Csaba Labancz

Gæstebehov 2021

Wilke har i sommeren 2021 gennemført en gæsteanalyse for Destination Nordvestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Vadehavskysten. Analysen er baseret på 4490 gæsteinterviews fordelt på 17 feriesteder langs Vestkysten. Analysen indeholder bl.a. information om gæstetilfredshed, anbefalingsvillighed (NPS), forbrug, adfærd og mobilitet. 

Der foretages tilsvarende analyse i sommeren 2022.
 

udsigt oppefra
Destination Nordvestkysten

Øvrige analyser og viden

De nationale turismeselskaber VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme tilføjer løbende analyser, rapporter og øvrigt materiale til deres videnscentre. De kan findes her:

Follow:

VisitNordvestkysten © 2024
English