VisitNordvestkysten
Klitmøller-vinter

Tips til en skøn vinterferie ved Nordvestkysten

I vintertiden er der mere stille - og alligevel stadig skønt ved Nordvestkysten. Skab din egen skønne ferie i vinterperioden med fokus på hygge, natur og god mad.

Når alt andet er lukket er naturen stadig åben. 2021 starter anderledes end alle andre år, men lysten og muligheden for at komme på vinterferie er der stadig. Der findes masser af oplevelser, der ikke kræver andet end praktisk og varmt tøj samt godt og vandtæt fodtøj. 

Nationalpark Thy
Nationalpark Thy

På weekend-vandretur i skøn natur

Det er ikke kun i forår- og sommerhalvåret, at det er skønt at vandre ved Nordvestkysten. Også om vinteren er der rig mulighed for at komme ud og vandre i områder med åbne vidder, dybe skovområder og Vesterhavets brusen som et fantastisk skue. Tag f.eks. på vandretur i en weekend hvor du kommer godt ned i tempo, og har tid til at nyde naturens stille ro. I Nationalpark Thy kan du vandre mellem ødemarker i vide udstrækninger eller blandt fyrretræerne, der ved vintertide giver en stille og nærmest magisk oplevelse at vandre under. 

Langs Vestkysten kan du vandre på flere af de store nationale ruter, som Vestkystruten, Nordsøstien eller Hærvejen eller opleve noget af Danmarks Naturkanon, hvor Svinklovene og Fosdalen i Jammerbugten er udpeget som et af de 15 smukkeste steder i Danmark. Vandreruten i Fosdalen på 11 km. er klassificeret som Premiumroute af Deutsche Wandreinstitut. Det samme er den 15 km vandrerute i Husby Klitplantage, som er en del af Geopark Vestjylland. Også i Naturpark Nissum Fjord tæt på Thorsminde er der gode turmuligheder. Oplev den 70  km lange fjordrute - Rundt om Nissum Fjord,  som går gennem alle de små fjordhavne.

Tag vandrestøvlerne på og tag på tur - det er bare vinterferie ude vestpå.

Læs mere om vandremuligheder ved Nordvestkysten.

Bo i sommerhus i vinterferien

Sommerhus-ferie er den optimale form for ferie i en tid hvor meget andet holder lukket. Lejer du et sommerhus ved Nordvestkysten skal du ikke forholde dig til afstand eller andre mennesker, men kan slappe af i selskab med den du holder af. Langs hele Nordvestkysten ligger der skønne sommerhuse, med mulighed for et weekendophold uden for sæsonen, eller en hel uges ferie, hvis trangen til at komme hjemmefra virkelig melder sig. 

Sommerhuset er perfekt som udgangspunkt for en skøn tur ved havet, hvor du bliver rusket godt igennem, når stormen fejer ind over landet. Når frosten melder sig og solen titter frem, så findes der ikke noget smukkere syn end det uendelige blik udover havet og de mange kilometer sandstrand.

Find sommerhusudlejere.

Par ved sommerhus Nordvestkysten

Covid-19 information

På grund af den nuværende nedlukning frem til den 28. februar, gør vi opmærksom på at alle sport- og kultursteder er lukkede. Dvs. teatre, museer, svømmehaller, restauranter og caféer.